Navigácia

  • Karneval na ŠI

    Každý rok v období fašiangov si chystáme náš internátny karneval plný originálnych masiek, zábavy a súťaží.

  • Darčeky od sponzorov

    Mnohé naše aktivity realizujeme aj vďaka štedrým sponzorským príspevkom, za čo sme veľmi vďační a nezabudneme sa oplatiť aspoň písomným poďakovaním, spoločnou fotkou a malými, nami vyrobenými darčekmi.

  • Kúzlo neplánovaného – stretnutie s hasičmi – potápačmi

    Na vychádzke po Orechovom sme sa zastavili pri Váhu, kde sme sa stretli s našou sociálnou tetou Zuzkou a jej psíkom, ktorého pripravuje na výcvik kanisterapie. Pri Váhu bolo odstavené hasičské auto. Zvedavosť nám nedala a mladým hasičom sme sa prihovorili. Povedali nám, že robia potápačský výcvik, ukázali všetky potrebné nástroje, oblečenie, techniku v hasičskom aute. A zatiaľ z hlbokej a mútnej vody Váhu vyšli ich ďalší dvaja kolegovia a aj tí sa s nami podelili o svoje zážitky a skúsenosti zo záchranárskej práce.

  • Projekt Včela

    V rámci rozvíjania finančnej a sociálnej gramotnosti realizujeme so staršími deťmi na skupinách projekt ,, Včela“. Deti – včely – prispievajú do spoločnej pokladničky – úľa – po 1 eure každý mesiac. Z ušetrených peňazí si urobia nákup na prípravu pohostenia k narodeninám alebo meninám.

  • Divadlo včielka Meliska

    V piatok 9.februára k nám zavítalo mestské divadlo Trenčín so svojim predstavením Včielka Meliska. Spolu so včielkou a jej kamarátmi sme zažili dobrodružstvo pri riešení záhady Farebnej lúčky. Spoznali sme nielen včielku Melisku, ale aj trúda Tibora, lúčneho koníka Lukyho, starostu chrústa, motýľa Sebastiána a blchu Barboru. Spolu sme si zaspievali pesničky, naučili sme sa, prečo sú včielky dôležité a ako sa treba správať k prírode. Po predstavení boli pre deti pripravené tvorivé dielne, ktoré zastrešovali pracovníci ZUŠ Trenčín na tému divadelných postáv.

    Ďakujeme za pútavý a poučný zážitok.

  • Divadlo včielka Meliska

  • Tvorivé dielne

  • Aktivity ŠMŠ

  • Aktivity ŠMŠ

  • Aktivity ŠMŠ

  • Aktivity ŠMŠ

  • Zdobenie medovníkov ŠMŠ

  • Vianočná besiedka

  • Pečenie medovníkov z ŠKD

    Aj v školskom klube si spríjemňujeme predvianočný čas pečením a zdobením medovníčkov . Podarili sa nám vyzdobiť veľmi pekné medovníčky, ktoré nám  budú počas vianoc doma rozvoniavať. Vyzdobili sme si aj vianočný stromček, z ktorého sa veľmi tešíme.

  • Aktivity zo ŠMŠ

  • Multimediálna učebňa

    Naša škola zriadila novú multimediálnu učebňu! Vďaka podpore mesta Trenčín sme vytvorili priestor, kde sa naše deti môžu ponoriť do sveta hudby, videa a virtuálnej reality.

    Naša multimediálna miestnosť obsahuje hudobné nahrávacie štúdio, video časť s green screen a zónu virtuálnej reality. Žiaci tu majú jedinečnú príležitosť získavať praktické skúsenosti v oblasti multimediálnej tvorby a zážitkového učenia. Zároveň sa môžu naučiť rozlišovať medzi virtuálnym a reálnym svetom.

    Sme vďační za túto skvelú príležitosť rozšíriť obzory našich žiakov a tešíme sa na všetky úžasné projekty a zážitky, ktoré v tejto miestnosti vzniknú! :)

  • Prišiel k nám Mikuláš

  • MikulAS Cup 2023

     

             Futbalový tím našej školy v pondelok 4.12. úspešne uzavrel jesennú sezónu účasťou na MikulAS Cupe. Ide o turnaj konajúci sa v Mestskej športovej hale Trenčín, ktorý organizuje náš futbalový klub AS Trenčín. Zúčastňujú sa ho žiaci trenčianskych základných škôl a my sme boli pri tom. Hrali sme dva nesúťažné zápasy proti výberom jednotlivých mužstiev. Chlapci bojovali a odohrali s reprezentantmi základných škôl vyrovnané zápasy. Tradične bolo naše ale i ostatné mužstvá posilnené o hráčov AS Trenčín. Chlapci sa s nimi zoznámili a bolo pre nich cťou hrať v jednom tíme so známymi tvárami slovenského futbalu.

             Medzi futbalistov ale i divákov zavítal aj Mikuláš s anjelom, ktorý ich obdaroval balíčkami a milým slovom, čím dotváral príjemnú predvianočnú atmosféru.

             Ďakujeme klubu AS Trenčín za pozvanie na turnaj a našim chlapcom za vzornú a obetavú reprezentáciu školy. Taktiež ďakujeme aj všetkým učiteľom a žiakom, ktorí nás prišli povzbudiť a tešili sa z našej hry a radostnej i búrlivej atmosféry, ktorá na turnaji vládla.

  • Praha 2023

    Zamestnanci školy spoločne navštívili Prahu a domov si priniesli  krásne a veselé zážitky...

  • 1. ročník Futbalového turnaja žiakov špeciálnych a základných škôl

    Prievidza

    28.11.2023

    Do Prievidze na 1. ročník Futbalového turnaja žiakov špeciálnych a základných škôl s medzinárodnou účasťou pricestovalo 10 mužstiev. Organizátori okrem slovenských tímov pozvali aj futbalistov z Ostravy.

    Naši reprezentanti boli lósom zaradení do A skupiny, z ktorej nakoniec vzišiel víťaz finálového zápasu ale aj zápasu o 3. miesto. Podľa pravidiel turnaja víťazi skupín hrali automaticky finálový zápas a druhé mužstvá v skupine súperili o bronzové medaile.

    Chlapci zodpovedne bojovali a svojimi výkonmi si u protihráčov vybudovali rešpekt. V skupine vyhrali všetky zápasy a mali v nich prevahu. Remizovali len s Novým Mestom nad Váhom, keď gól na 1:1 dostali v posledných sekundách zápasu. Nakoniec nám víťazstvo v skupine Nové Mesto aj uchmatlo, keď vo svojom poslednom zápase porazili dovtedy dobre hrajúcu Prievidzu 4:0, čomu prispelo aj to, že Prievidzi pre zranenie nenastúpil ich najlepší hráč. Finále nám ušlo len o jediný gól, o ktorí mali Novomešťania lepšie skóre. Z turnaja sme odchádzali víťazne po boji o 3. miesto, ale smutní, pretože sme mali naviac a túžili sme vyhrať.

    Našim reprezentantom ďakujeme za zviditeľnenie svojej školy a mesta Trenčín. Želáme im, aby nadobudnuté skúsenosti zúročili v športovom i  osobnom živote.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna, Ľ. Stárka 12, Trenčín
    Ľ. Stárka 12, 91105 Trenčín
  • Informátor: 032 6523016
    Riaditeľka školy: 032 6523151
    Vedúca šk. jedálne: 032 6400070

Fotogaléria